Pia Komsi

Square

Koloratuurisopraano Piia Komsin ääni on harvinaislaatuinen niin rekisterin laajuuden, sointivärien kirjon, dynaamisen skaalan kuin ilmiömäisen notkeudenkin osalta.

Komsin muusikkous alkoi jo varhain lapsena. Hän aloitti muusikkouransa sellistinä. Hän esiintyy myös maailman ainoana koloratuurisopraanosellistinä samaan aikaan sekä laulaen että soittaen hänelle sävellettyjä teoksia.

Komsi oli Arto Noraksen oppilas Sibelius-Akatemiassa, josta hän suoritti sellonsoiton diplomin 1988, lauludiplomin puolestaan oopperakoulutuksessa vuonna 2002.

Erityisen tunnettu ja kiitetty Komsi on nykymusiikin tulkkina, jossa hänen vokaalinen akrobatiataitonsa pääsee loistamaan niin Kaija Saariahon, Esa-Pekka Salosen, Kimmo Hakolan, Lotta Wennäkosken kuin esimerkiksi Heinz-Juhani Hoffmanin teoksissa.

Hänen uusimpia kiitettyjä oopperaroolejaan ovat olleet Medea (Medeamaterial), Venus/Gepopo (Le Grand Macabre), Pamina (Taikahuilu), selloa soittava Kraut-tytär (Ahti Karjalainen – elämä ja teot) Brünnhilde (Ring Saga). 2018 Italian arvostettu Franco Abbiati-palkinto parhaasta nykyoopperan kantaesityksestä (2017) myönnettiin Dusapinin teokselle Medea, jossa hän lauloi pääroolin.

Komsin levytykset on huomattu ja ne ovat olleet ehdolla vuoden levytyksinä. Piia Komsin kaksoisisar on sopraano Anu Komsi.

Lue lisää: https://piiakomsi.com/