LEPÄÄ MUSIIKISSA -KONSERTTI LEPOPIRTILLÄ 18.11.2017 klo 13.00

Square

Lepää musiikissa

Pianisti Pami Karvonen ja kirjailija ja lyhytterapeutti Tommi Sarlin

Konsertissa kuullaan amerikkalaisen Morton Feldmanin 1980-luvun pääteoksiin pianoteos For Bunita Marcus. Teosta For Bunita Marcus on kuvattu seuraavilla määreillä: ”vastustamaton viehätysvoima, absoluuttinen kuva kauneudesta” (Marco Lenzi).

Pami Karvosen muusikkouden muodostavat toiminta pianistina, säestäjänä, opettajana, urkurina, kuoronjohtajana ja hiljaisuuden retriittien ohjaajana.

Sanan ja sävelen liitto ovat Karvosen intohimo. Suomi 100 –juhlavuonna hänellä oli kunnia suunnitella Arto Noraksen kutsumana Naantalin musiikkijuhlien Kultarannan” Katso pohjoista taivasta” –konsertin ohjelmaa Jenni Haukion runoantologian innoittamana. Konsertissa kuultiin mm. Johanna Rusanen-Kartanolle, Ville Rusaselle ja Pami Karvoselle omistetun Aulis Sallisen uuden teoksen kantaesitys.

Hän on esiintynyt useiden kansainvälisten laulajien kanssa. Karvosen yhteistyökumppaneita ovat mm. Johanna Rusanen-Kartano, Juha Uusitalo, Riikka Hakola, QiuLin Zhang ja Robert Holl.

Pami Karvonen on Lux Musicae –tapahtuman perustaja. Karvonen toimi tapahtuman taiteellisena johtajana yhdentoista vuoden ajan. Hän on myös Siuntion Lauluakatemian perustaja yhdessä Johanna Rusanen-Kartanon kanssa.

Pami Karvonen on ensimmäinen länsimainen pianisti, joka on kutsuttu esiintymään kiinalaisen musiikin esittäjänä Hong Kongin kiinalaisen orkesterin solistina. Karvonen on vieraillut Kiinassa yhteensä seitsemällä konserttikiertueella. Ensi kaudella 2018 hän esiintyy mm. Hong Kongissa Ravelin G-duurikonserton solistina.