Suuret kiitokset teille kaikille, jotka tulitte Lux Musicae-festivaalille

Square

Minä elän – jag lever! – teemalla Lux Musicae halusi muistaa kansalliskirjailijaamme Aleksis Kiveä mutta myös hänen hyväntekijäänsä siuntiolaista torpparia Charlotta Lönnqvistia. Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 31.12. 150 vuotta. Minä elän! jäi hänen viimeiseksi huudahdukseen.

Rautavaaran hieno musiikki Aleksis Kivi-oopperassa oli voimaannuttava kokemus. Yhteistyömme Lohjan kaupunginorkesterin kanssa oli huippuusoritus niin muusikoilta kuin uskomattoman hienoilta solisteilta. Samalla Sivistyskampus Siuntion sydän sai parhaan mahdollisen avajaiskonserttinsa! Monet kysyivät, kuka oli ottanut hienot Siuntio-aiheiset valokuvat, jotka nähtiin konsertissa. Kiitos Sakari Mäkelä!

Yhteisöllisyys on yksi Lux Musicaen arvoista. Ohjelmaa oli lapsille, nuorille, kansanmusiikin ja klassisen musiikin ystäville. Koululaiset saattoivat seurata Kivi-konsertin kenraaliharjoitusta ja Anne-Maria Vesalainen kertoi heille tarkemmin teoksesta.

Mukana olivat jälleen monet siuntiolaiset yhdistykset ja yritykset tukemassa festivaalin onnistumista ja samalla kartuttamassa omaa varainhankintaansa. Kiitos Sjundeå FBK, Siuntion Lions Club ja Charlotat! EkströmCatering vastasi Kivi-konsertin väliaikatarjoilusta. Varuboden lahjoitti pillimehut lasten satutuntiin osallistuneille. Charlotat tekivät tunnetuksi Charlotta-leivosta!

Varuboden Osla, LifeMed ja insinöötoimisto SRT olivat yritysyhteistyökumppaneitamme. Kiitokset myös Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto, Kulturfonden, Konstsamfundet, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Sjundeå Sparbanksstiftelse, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius Fond, William Thurings stiftelse ja tietenkin Siuntion kunta.

Suurimmat kiitokset saa kuitenkin Lux Musicaen kävijät ja muusikot, jotka yhdessä aikaansaitte jotakin ihmeellistä! Musiikin valon ja voimin on hyvä jaksaa!