Meren yhdistämää

Square

21. Lux Musicae tekee merellisen matkan Pietarista Siuntion kautta Tukholmaan ja päinvastoin. Festivaalin teemaksi on valittu Meren yhdistämää – Förenade vid havet. Sillä korostetaan meren merkitystä kulttuurien ja kansojen yhdistäjänä ennen, nyt ja tulevaisuudessa mutta myös ilmastomuutoksen hidastamisen ja merien, erityisesti Itämeren, suojelun merkitystä.

21. Lux Musicae -festivaali järjestetään poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Tarjoamme musiikillisen keitaan sosiaalisen etäisyyden aikaan.

Samalla festivaali muistaa myös 560 -vuotiasta Siuntiota, sen rikasta kulttuurihistoriaa niin osana itäistä Ruotsia kuin läntistä Venäjää mutta erityisesti sen nykyisyyttä kaksikielisenä ja turvallisena itsenäisen kansakunnan yhteisönä, jossa ihmisten elämä on vuorovaikutuksessa luonnon, meren, kulttuurimaiseman – sekä arkisten huolien ja ilojen kanssa.

Festivaalin kirkkokonserteissa kuullaan ruotsalaista huippupianisti Roland Pöntistä ja suomalaisen modernin kansanmusiikin uranuurtaja Maria Kalaniemeä ja Eero Grundströmiä. Lohjan kaupunginorkesterin muusikoiden kanssa toteutetaan nuoren ja hurjan kapellimestari Janne Nisosen johdolla yhteistyöhankkeena Igor Stravinskyn Sotilaan tarina. Stravinsky kypsytti Sotilaan tarinaa ensimmäisen maailmansodan kauhujen kokemuksesta. Tarina sopii hyvin Meren yhdistämää-teemaan rauhan ja kansojen vuoropuhelun merkityksen alleviivaajana.

Festivaalilla kuullaan myös Pentti Hildénin trioa ja Bellmanin musiikkia Suitian linnassa. Luvassa on siis ainutlaatuisia elämyksiä ainutlaatuisissa konserttimiljöissä!

Lipunmyynti aloitetaan elokuun puolenvälin jälkeen. Festivaalikentässä pieni on kaunista ja siksi Lux Musicae Siuntiossa kannattaa kokea kaikilla aisteilla 13-15.11.2020. Tervetuloa!