Lux Musicae kiittää!

Square

Suuret kiitokset Lux Musicaen konserttikävijöillemme, upeille taiteilijoillemme ja kaikille niille, jotka myötävaikutitte Lux Musicaen onnistumiseen!

Lux Musicae tarjosi yleisölleen eri musiikillisia näkökulmia luontoon. Kuulimme, kuinka luonto puhui meille ja suorastaan velvoitti toimimaan ilmastomuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Pianisti Janne Mertasen herkkä ja tulkitseva soittotyyli teki oikeutta niin Sibeliuksen, Palmgrenin, Kokkosen kuin Kasken pianomusiikille. Helsingin Juniorijousien nuorten soittajien antaumuksellisuus teki vaikutuksen. Orkesteri oli huippukunnossa! https://www.youtube.com/watch?v=IigXdAMPCLg

Tuomon ja Markuksen konsertista tuli hiukan erilainen. Tuomo oli sairaana ja tilalle kuultiin aivan huippukitaristia Miikka Paatelaista. Markuksen tarinointi ja Miikkan steel pedal aikaansaivat tunnelman, jossa oltiin kuin kotoisalla klubilla. Lux Ensemble (Artturi Aalto, Kimmo Hakola, Kaija Saarikettu ja Lauri Sallinen) loivat meditatiivisen hetken Villa Miinassa. Piia Komsi ja Ilmo Ranta toivat linnunlaulun lumiseen Siuntioon ja sen keskiaikaiseen kirkkoon. Konsertissa kuultiin peräti kolme kantaesitystä: kaksi Kimmo Hakolan ja vielä Kaija Saariketun teos Kai Niemisen runoon.

Valokuvanäyttely jatkuu 8.12.