Lauantai 17.11.2018

Square

Siuntio on Uudenmaan Erätulet-tapahtuman pitopaikka. Lux Musicae on tunnelmoimassa Helsinki brass Quartetin kanssa tapahtumassa.

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri on järjestänyt vuosittain Erätulet- tapahtuman kaikille luonnosta ja ympäristöstä kiinnostuneille eri Uudenmaan kunnissa. Nyt vuorossa on siis Siuntio. Uudenmaan Erätulia vietetään lauantaina 17.11. 2018 klo 11 alkaen Aleksis Kiven koulun väistötiloissa ulkoilualueineen, Flemingintie 4. Tapahtumaan valmistaudutaan mm. piirustuskilpailulla.

Helsinki Brass Quartet loihtii metsäisen tunnelman puhallinmusiikilla.  Yhtye on tullut tunnetuksi siitä, että se ylittää eri musiikin lajit klassisesta puhallinmusiikista tuttuihin joululauluihin suurella taidolla ja tunteella.

 

Helsinki Brass Quartet ovat:

Janne Ovaskainen, trumpetti

Tommi Hyytinen, käyrätorvi

Sami Ruusuvuori, pasuuna

Miika Jämsä, tuuba

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Mustan veden yli – kamarioopperan toinen esitys on Borgvikissa klo 17.

Liput 30€

Lippu.fi, Siuntion kirjasto, Scandic Siuntio

 

Sellon kertomaa Sjundbyn linna klo 19

Sirja Nironen sello

Sello on soitinten kertoja. Ikimuistoinen konserttielämys tarjoillaan Sjundbyn linnassa kun sellisti Sirja Nironen heittäytyy runoilijanelämään. Nuoren polven kiinnostavimpiin sellisteihin kuuluva Nironen debytoi festivaalilla. Hänen ohjelmistossa on sellokirjallisuuden vaativia ja syväluotaavia sooloteoksia.

Bach – Penderecki – Ligeti – Cassadó

Lipunhinta 30€

Lippu.fi, Siuntion kirjasto ja Scandic Siuntio

 

Runoilijan aika: Dante, Shakespeare, Cervantes Siuntion kirkko klo 21.

Anna-Maaria Oramo clavismbalum ja cembalo

Roman Chlada urut

Millaista musiikkia Dante saattoi kuulla 1300-luvun Firenzessä? Millainen oli musiikillinen äänimaisema Shakespearen näytelmien ensiesitysten aikoihin? Millaisia ideoita Cervantesin aikalaissäveltäjillä syntyi?

Näihin kysymyksiin Anna-Maaria Oramo ja Roman Chlada antavat vastauksia uruilla ja cembalolla konsertissaan, jossa soi myös harvinainen keskiaikainen cembalo. Varhaista kosketinsoitinmusiikkia esittävä aviopari musisoi yhdessä ja erikseen piirtäen mahdollisen äänimaiseman, jonka keskellä historian suurimmat runoilijat loivat kuolemattomia teoksiaan. Konsertissa kuullaan musiikin kirjoa 1100-luvun lopulta 1600-luvun alkuvuosikymmenille.

de Arauxo – Byrd – Bonelli – Cabezón – de Vitry -Guami – Landini

Lipunhinta 20€

Lippu.fi, Siuntion kirjasto ja Scandic Siuntio