Biisisarjan palkitut esiintyvät Siuntiopäivässä 4.9.

Square

Siuntio-päivänä 4.9. klo 12. kuullaan Lux Musicaen Siuntio 560  -sävellyskilpailun biisisarjan palkittuja teoksia.  Kilpailu oli alle 25-vuotiaille. Ehdotuksia tuli kuusi. Määrän korvasi laatu. Minikonsertissa kuullaan live-esityksinä palkitut biisit biisintekijöiden itsensä esittäminä.

Muusikko ja tuottaja Jonas W. Karlsson toimi biisisarjan tuomarina jazz-pianisti Teuvo Ryynäsen kanssa. Voittajaksi raati valitsi 17-vuotiaan Elias Hildenin teoksen ”Siuntioon”. 

Karlsson luonnehti voittanutta teosta vetoavaksi, jossa oli suomisoulin fiilistä.

–                         Siuntioon -biisi oli ehdotonta hyvän mielen musiikkia. Sävellys ja tuotanto tuntuivat erittäin eheältä. Teoksessa oli hyvä flow, laulusoundi ja riimit. Lyriikassa ylipäätään tosi hyvä meininki. Kokonaisuutena erittäin toimiva, sanoo Jonas.

Toisen palkinnon sai 16-vuotias Vellamo Kyhälä biisistä ”Betonitalojen keskellä”. Jonas piti teosta hienona sävellyksenä ja tekstiä koskettavana.

–                         Vaikka tuotanto on riisuttu, kappale on erittäin monipuolinen. Vellamon herkkä laulusoundi ja kaunis pianosovitus toimii yhdessä tosi hyvin.

Siuntiolaisen 12- vuotiaan Eeva Jaghlassianin ”A Beautiful Place” sijoittui kolmanneksi. Biisissä oli Jonaksen mukaan orgaaninen, kevyt ja aito fiilis. Oli myös hienoa saada mukaan englanninkielinen sävellys.

–                         Eevan laulusoundi on korvia hellivä ja mukaansa vievä.

Nyt on siis kaikilla siuntiolaisilla mahdollisuus kuulla nuorten biisintekijöitten teoksia. Kenties minikonsertti kannustaa myös muita biisintekoon!

Siuntio-päivänä kuullaan myös 15-vuotiaan siuntiolaisen Saara Jaghlssianin sävellys kamarimusiikkisarjaan ”The Nature of Siuntio”. Teos on huilulle ja viululle. Saara oli ainoa siuntiolainen, joka osallistui kamarimusiikkisarjaan ja myös nuorin osallistuja.

Kerromme Siuntio-päivänä myös kamarimusiikkisarjan tuloksista ja tulevasta Lux Musicae-ohjelmasta 19.-21.11.2021. Teemana on sävellyskilpailun teosten hengessä: Uusin sävelin – mot nya toner.