21. Lux Musicae siirtyy tammikuulle 2021

Square

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alue on Covid-19 suhteen kiihtymis- ja leviämisvaiheen rajalla. Etelä-Suomen aluehallintoviranomainen (15.10.) ei toistaiseksi ole kieltänyt yleisötapahtumia eikä rajannut yleisömääriä mutta on velvoittanut järjestäjiä entistä suurempaa huolellisuuteen tapahtumien turvallisuuden osalta. Yhdistyksemme, Siuntio Soi – Musik i Sjundeå ry, on keskustellut lisäksi 13.-15.11.2020 järjestettävästä Lux Musicae -festivaalista Siuntion tartuntatautitilanteesta vastuussa olevien viranomaisten kanssa.

Olemme pieni yhdistys, joka ei voi ottaa riskiä mahdollisesti vielä kiristyvistä määräyksistä ja sen vaikutuksista festivaaliin. Uskomme, että olisimme pystyneet järjestämään festivaalin turvallisesti. Epävarmuus ja pelko Covid-19 leviämisestä kuitenkin aiheuttaa pelkoa ja huolta yleisön parissa. Se on näkynyt myös lipunmyynnissä.

Olemme päätyneet siirtämään Lux Musicae-festivaalin pidettäväksi 8-10.1.2021. Musiikin valo ja talven pimeys kohtaavat tuolloin ainutlaatuisissa konserttipaikoissamme Pyhän Pietarin kirkossa ja Suitian linnassa. Tarjoamme konserttivieraillemme saman ohjelmakokonaisuuden kuin olisimme tarjonneet nyt marraskuussa. Jo ostetut liput kelpaavat.

On varmaa, ettei pandemia ole talttunut vielä tuolloin mutta tilanne on uskoaksemme rauhoittunut. Luotamme siihen, että syksyn toimet purevat ja vastuullinen toiminta ymmärretään.

Toivomme myös, ettemme lannistuisi koronaviruksen edessä ja että yleisömme palkitsee ponnistelumme tulemalla tammikuussa Meren yhdistämää – Förenade vid havet- festivaalille. Tulemme tekemään kaikkemme, että festivaali on turvallinen. Elämys, jota kannattaa odottaa!

Tiedustelut arja.alho@luxmusicae.com tai info@luxmusicae.com

Lippu.fi on yhteyksissä myös lipunostajiin