Sofia Lindroos/Marianne Maans

Square

Monipuolinen laulaja ja muusikko Sofia Lindroos esiintyy yhdessä kansanmuusikko Marianne Maansin kanssa tunnelmallisessa Siuntion linnassa. Konsertissa Säveliä valon hahmossa- kohtaavat kansanmusiikki ja gregorianiikka. 

Lindroos toimii mm. Helsingin kamarikuorossa sekä Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyeessä. Hän on pitänyt omia konsertteja ja julkaissut myös levyn keskiaikaryhmä Sufiran kanssa, joka konsertoi Lux Musicaessa vuonna 2017. Hän johtaa kuoroa Furorna, opettaa viulunsoittoa Musikinstitutet Kungsvägenissä sekä toimi Martin Wegelius- instituutin musiikkileirin johtajana 2012-2018.

Maans toimii monipuolisesti eri musiikillisten ja pedagogisten projektien parissa. Hän esiintyy soolona ja eri kokoonpanoissa sekä toimii työpajojen ja kurssien vetäjänä. Hän on myös julkaissut sekä soolo- että yhtyealbumeja.

Konsertin lauluissa käytetyt latinan-, suomen- ja ruotsinkieli antavat musiikille sekä sakraalin että kansanomaisen luonteen. Marianne Maansin kansanmusiikin ja Sofia Lindroosin klassisen musiikin sekä kirkkomusiikin asiantuntemus muodostaa perustan duon musiikilliselle työlle.