Roland Pöntinen

Square

Kuva: Simon Larsson

Ruotsalainen huippupianisti Roland Pöntinen konsertoi Lux Musicaessa.

Roland Pöntinen (s.1963) kuuluu Ruotsin merkittävimpiin pianisteihin. Hänen oivaltava musikaalisuutensa löytää tiensä musiikin ytimeen olipa kyseessä klassiset tai uudemmat pianoteokset. Hän on tunnettu virtuoosimaisista kyvyistään. Pianisti ja säveltäjä Roland Pöntisellä on inkeriläiset sukujuuret. Hän on Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsen.

Pöntinen on opiskellut mm. Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa mutta myös Suomessa Sibelius-Akatemiassa György Sebökin mestarikursseilla kuten myös Wienissä. Pöntinen debytoi vuonna 1981. Hän on konsertoinut niin Euroopassa, USAssa, Koreassa, Etelä-Amerikassa, Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Pöntinen on työskennellyt myös monien suomalaisten kapellimestarien kuten Esa-Pekka Salosen, Jukka-Pekka Sarasteen ja Hannu Linnun kanssa.

Hänen ohjelmistonsa koostuu erityisesti 1800-luvun ja 1900-luvun alkupuoliskon pianokirjallisuudessa (mm. Ludvig van Beethoven, Frédéric Chopin, Sergei Rahmaninov) mutta hän on kantaesittänyt myös Anders Hillborgin, Veli-Matti Puumalan kuten myös Stefan Pöntisen musiikkia. Enemmän Stefan-veljestä: www.pont.nu 

Kamari- ja laulumusiikin parissa Pöntinen on tehnyt yhteistyötä sopraano Barbara Hendricksin ja viulisti Ulf Wallinin kanssa.

Pöntisellä on yli 90 levytystä eri levymerkeillä.

Roland Pöntinen konsertoi Siuntion kirkossa perjantaina 13.11. klo 19.00. Koronan vuoksi konsertti siirtyi 8.1.2021 ja se on kuultavissa radioituna 14.1.2021 klo 19.02 Yle Radio 1.

lisää: www.rolandpontinen.com