Lohjan muusikot

Square

Lohjan kaupunginorkesterin loistavat muusikot ovat mukana Lux Musicaessa taiteellisen johtajansa Jukka Untamalan kanssa!

Vuonna 1964 perustettu Lohjan kaupunginorkesteri on Länsi-Uudenmaan ainoa ammattiorkesteri. Dynaaminen 12 vakinaisen muusikon runko-orkesteri täydentyy tarvittaessa freelancervoimin kamari- tai sinfoniaorkesteriksi. Monen huippukuoron ja tähtisolistin luotto-orkesteri on esiintynyt mm. Jose Carreraksen, Placido Domingon, Rolando Villazonin, Andrea Boccellin sekä Il Divo -tenoreiden kanssa.

Ohjelmistossaan Lohjan kaupunginorkesteri liikkuu portaattomasti Marzi Nymanin rytmeistä Peter Maxwell Daviesin oopperaan tai barokista elokuva- ja pelimusiikkiin. Orkesterin koti on 510-paikkainen Laurentius-sali Lohjan keskustassa, mutta se esiintyy myös alueen kirkoissa ja saattaa joskus tulla vastaan vaikkapa kauppakeskuksissa. Orkesterin konserteissa käy vuosittain n. 30 000 kuulijaa. Lohjan kaupunginorkesterin seuraan pääsee myös verkossa: YouTube/Lohjan Kulttuuripolku.

Aktiivisena alueellisena toimijana Lohjan kaupunginorkesteri on kysytty vieras erilaisissa tapahtumissa, kuten Lux Musicae-festivaalilla Siuntiossa ja kansainvälisen LEAD! Akatemian kesäkonserteissa Fiskarsissa. Orkesterin vakiintuneita yhteistyökumppaneita ovat kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut kulttuuritoimijat. Palvelutalot ja päiväkodit ovat orkesterille tärkeitä konserttipaikkoja.

Lohjan seudun matkailualojen yrittäjät valitsivat Lohjan kaupunginorkesterin vuoden 2015 parhaaksi yhteistyökumppaniksi. Samana vuonna Talouselämä-lehti tutki Suomen valtionosuusorkestereiden tehokkuutta ja taloudellisesta menestystä. Tutkimustuloksissa Lohjan kaupunginorkesteri oli tehokkain ja tuloksellisin orkesteri, jossa oli vakinaista henkilökuntaa sekä viidenneksi tuloksellisin verrattuna kaikkiin valtionosuutta saaviin orkestereihin Suomessa. 

Lisää: www.lohjankaupunginorkesteri.fi