Katri Tikka

Square

Tikka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2019 ja kandidaatiksi Norjan Musiikkiakatemiasta (Norges Musikkhøgskole). Musiikkipedagogiksi hän opiskeli Metropolia ammattikorkeakoulussa Hanna Rantalaihon johdolla.

Tikka on avustanut suomalaisia orkestereita vierailevan harpun äänenjohtajan tehtävässä vuodesta 2009. Hän on esiintynyt myös orkesterien kamarimusiikkisarjoissa esim. Kuopiossa vuonna 2020, jolloin ohjelmassa oli ranskalaista musiikkia kuten Maurice Ravelin Johdanto ja allegro (Introduction et allegro) ja Claude Debussyn Sonaatti huilulle, harpulle ja alttoviululle.

Suomessa Katri Tikka on konsertoinut lukuisien kuorojen, mm. Kaari-ensemblen, Tapiolan kuoron, Wasa Sångargillen ja Meri-Lapin Oratoriokuoron kanssa. Norjassa yhteistyökuoroja ovat olleet mm. Cantus Cordi ja Cordis Vocalis.

Katri Tikka on esiintynyt kamarimuusikkona ja kantaesittänyt lukuisia soolo- ja kamarimusiikkiteoksia. Vuodesta 2014 Katri on esiintynyt myös barokkiharpistina Suomessa ja Norjassa ja soittaa Rainer Thuraun rakentamaa italialaistyylistä kolmirivistä Cellini -harppua.

Vuonna 2021 Katri esiintyi hoitokodeissa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa Suomen Kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla.