Kasmir Uusitupa

Square

Kasmir Uusitupa säväytti kansainvälisen XIIJean Sibeliuksen viulukilpailussa tämän vuoden kevällä. Välieriin valittiin 18 viulistia, joista Uusitupa oli ainoa suomalainen.

Nyt Uusitupa johtaa huippumuusikoiden ensemblea Siuntion Lux Musicessa konsertissa Kaukametsä haamottaa. Konsertti sitoo Siuntion menneisyyden kulttuurihistorian nykyhetkeen ja tulevaisuuteen, kun Teemu Halmkronan teos Siuntion vuodenajat saa kantaesityksensä. Halmkrona on yksi Siuntio 560 -sävellyskilpailun palkituista ja esitettäväksi suositelluista säveltjäjistä.

Muusikot ovat:

Katri Tikka, harppu
Hanna Juutilainen, huilu
Heikki Nikula, klarinetti
Anna-Kaisa Pippuri, oboe
Otto Kenetti, käyrätorvi
Lea Tuuri, viulu
Anna Kuvaja, piano
Sami Mäkelä, sello
Kaija Saarikettu, viulu
Kasmir Uusitupa, kapellimestari

Tarkemmin Uusituvan uran vaiheista:

Viulunsoiton kolmevuotiaana aloittanut Kasmir Uusitupa tunnetaan yhtenä kiinnostavimmista suomalaisista  uuden sukupolven muusikoista. Hänen viulunsoiton kolmevuotiaana aloittanut Kasmir Uusitupa tunnetaan yhtenä kiinnostavimmista suomalaisista  uuden sukupolven muusikoista.

Hänen monipuolinen uransa niin kamarimuusikkona, solistina, kuin konserttimestarina on ohjannut luontevasti hänet myös kapellimestariopintojen pariin, tärkeimpinä opettajinaan Jorma Panula ja Petri Komulainen. Opintojen yhteydessä hän on päässyt johtamaan konserteissa mm. Vaasan kaupunginorkesteria, Kuopion kaupunginorkesteria sekä Laivaston soittokuntaa.

Syksyllä 2022 hän aloitti toimensa Helsingin Juniorijousten kapellimestarina ja taiteellisena johtajana.