THE WINTER OF OUR DISCONTENT

Ilta William Shakespearen parissa

Debi Wong, mezzosopraano

Otto Tolonen, kitara

Solmund Nystabak, luuttu

Henze, Dowland, R Johnson, T Campion, R Jones

kesto  1 h

liput 30 €

The Winter of Our Discontent on dramaattinen resitaali, joka yhdistää William Shakespearen tekstejä Hans Werner Henzen kitarateoksiin sekä John Dowlandin, Thomas Campionin ja Robert Johnsonin renessanssiajan luuttusäestyksellisiin lauluihin. Tuloksena loihditaan Shakespearen draamojen hahmot, jolloin esitys hämärtää rajan historiallisen ja nykyajan, musiikin ja draaman sekä todellisen ja kuvitteellisen välillä.

Debi Wong on Vancouverista kotoisin oleva kanadalainen mezzosopraano, näyttelijä ja ohjaaja.

Wongin esityksistä ja produktioista mainittakoon Sorceressin rooli Purcellin oopperassa Dido ja Aenas yhteistyössä Britten-Pears-ensemblen kanssa, Veneren rooli Moteverdin Il Ballo Delle Ingrate -teoksessa, Bachin Johannes-passio sekä duo- yhteistyö White Sparrow Solmund Nystabakkin kanssa. The Vancouver Sun ylistää arvioissaan hä- nen äänensä rikkautta mutta myös voimakasta läs- näoloaan näyttämöllä.

Wong on musiikin maisteri Yalen yliopistosta. Hän valmistelee musiikin tohtorin tutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa

Otto Tolonen on yksi kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia klassisia kitaristeja. Hän on konsertoinut Suomen lisäksi runsaasti ympäri maailmaa. Hän on myös palkittu kitaristi. Erityisesti mainittakoon ensimmäiset palkinnot maineikkaassa Andrés Segovia -kilpailussa Espanjassa ja ohjelmistoltaan tämän hetken vaativimmassa kitarakilpailussa Markneukirchenissä Saksassa.

Tolonen on opettanut mestarikursseilla Saksassa, Hollannissa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Brasiliassa. Suomessa hän toimii assistenttina Taideyliopistossa ja opettaa Espoon Musiikkiopistossa.

Norjalaissyntyinen Solmund Nystabakk on esiintynyt kitaristina ja luutistina Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Hänen ohjelmistonsa ulottuu renessanssimusiikista klassisen kitaraohjelmiston kautta nykymusiikkiin ja vapaaseen improvisointiin. Hän työskentelee muun muassa Suomalaisen Barokkiorkesterin riveissä.

Nystabakk on opettanut Sibelius-Akatemiassa sekä Metropolia AMK:ssa Helsingissä, ja hän on säveltänyt musiikkia useisiin näytelmiin. 

Comments are closed.