Lauantai 17.11.2018

Square

Siuntio on Uudenmaan Erätulet-tapahtuman pitopaikka. Lux Musicae on tunnelmoimassa Helsinki brass kvartetin kanssa tapahtumassa.

Mustan veden yli – kamarioopperan toinen esitys on Borgvikissa klo 17.

 

Sellon kertomaa Sjundbyn linna klo 19

Sirja Nironen sello

Sello on soitinten kertoja. Ikimuistoinen konserttielämys tarjoillaan Sjundbyn linnassa kun sellisti Sirja Nironen heittäytyy runoilijanelämään. Nuoren polven kiinnostavimpiin sellisteihin kuuluva Nironen debytoi festivaalilla. Hänen ohjelmistossa on sellokirjallisuuden vaativia ja syväluotaavia sooloteoksia.

Bach – Penderecki – Ligeti – Cassadó

 

Runoilijan aika: Dante, Shakespeare, Cervantes Siuntion kirkko klo 21.

Anna-Maaria Oramo clavismbalum ja cembalo

Roman Chlada urut

Millaista musiikkia Dante saattoi kuulla 1300-luvun Firenzessä? Millainen oli musiikillinen äänimaisema Shakespearen näytelmien ensiesitysten aikoihin? Millaisia ideoita Cervantesin aikalaissäveltäjillä syntyi?

Näihin kysymyksiin Anna-Maaria Oramo ja Roman Chlada antavat vastauksia uruilla ja cembalolla konsertissaan, jossa soi myös harvinainen keskiaikainen cembalo. Varhaista kosketinsoitinmusiikkia esittävä aviopari musisoi yhdessä ja erikseen piirtäen mahdollisen äänimaiseman, jonka keskellä historian suurimmat runoilijat loivat kuolemattomia teoksiaan. Konsertissa kuullaan musiikin kirjoa 1100-luvun lopulta 1600-luvun alkuvuosikymmenille.

de Arauxo – Byrd – Bonelli – Cabezón – de Vitry -Guami – Landini